Hypotheek en dyslexie

Hypotheek en dyslexie

Wat moet jij doen als je een hypotheek wil afsluiten en je kan het contract niet goed lezen omdat jij last hebt van dyslexie?

Wat kun jij doen zodra jij een huis gaat kopen en last hebt van dyslexie?

Ebook over Dyslexie

We bespreken hier een lastig fenomeen waar wij al vaker mee te maken hebben gehad. Ongeveer 5% van de bevolking heeft, in meer of mindere mate, een vorm van dyslexie. En toch word er dan verondersteld dat deze mensen alle juridische papieren (die toch al ingewikkeld geschreven zijn) volledig te bevatten. Indien iemand de teksten niet volledig begrijpt en die persoon tekent toch een juridisch stuk kunnen de consequenties zeer groot zijn.

Wij komen het wel eens tegen dat iemand met dyslexie een koopovereenkomst tekent of een hypotheek aangaat zonder de inhoud tot zich genomen te hebben. Het is moeilijk voor de adviseur om dit te beoordelen, hij is tenslotte geen deskundige op dit gebied en zeker geen arts.

Hulp zoeken

Daarom raden wij mensen met dyslexie aan om diverse tips en trucs te leren waardoor de dyslexieproblemen verminderen. De oplossing zit hem in het vinden van een stuk gereedschap waardoor hun dyslexie in zekere zin vermindert. Dit is essentieel voor het zelfvertrouwen van de koper van een huis! Om deze reden raden wij de simpele uitleg aan zoals beschreven in het e-book “Dyslexie, Tips en Trucs“.

Een goede truc die wij in dit boek vonden is om notities met een blauwe pen op een lichtgele achtergrond te maken. Hierdoor kun je jouw eigen aantekeningen twee keer sneller en makkelijker lezen dan dat ze met een andere kleur waren geschreven. Dit is ook de reden dat “Dyslexie, Tips en Trucs” totaal in het (donker) blauw is opgesteld.

Meer informatie?

Ebook over Dyslexie

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*