utrecht hypotheek hypotheekadvies

Op zoek naar een hypotheek voor uw koopwoning in Utrecht?

Utrecht heeft een wisselende woningmarkt. Er is, over het algemeen gesproken, meer vraag naar koopwoningen dan dat er worden aangeboden. Iedereen wil toch in een stad zijn woning kopen en genieten van het bruisende stadsleven? 

Voor de koopwoningen die op de markt zijn is het soms zeer moeilijk een hypotheek te verkrijgen. De banken zijn niet altijd scheutig in het geven van hypotheken. Het beste is dat u bij de bank al aankomt met een deel gespaard geld.

Koopwoningen in Utrecht worden in diverse soorten en maten aangeboden.
Zo treft u starterswoningen, studentenwoningen, nieuwbouwwoningen en woningen in het duurdere segment. Bij elk soort woning hoort een ander soort hypotheek.

Voor het vinden van een koopwoning en de verschillende hypotheken kunt u terecht bij een Utrechtse makelaar.

Qua ligging ligt Utrecht vrij centraal in het midden van het land. Reist u veel door het land naar verschillende plaatsen? Dan is Utrecht een geweldige uitvalsbasis.

Één aspect waar u wel rekening mee moet houden is het Parkeren in Utrecht. Het is natuurlijk makkelijk deze stad als uitvalsbasis te gebruiken, maar als u niet kunt parkeren?

Het zou wel jammer zijn, vindt u niet? Dat u een woning koopt met een dure hypotheek en dat u dan niet of moeilijk kunt parkeren.

Bekijk de omgeving
Om Utrecht liggen veel kleinere steden waar meer woningen te vinden zijn. Zo is Nieuwegein of Maarssen bijvoorbeeld een goede optie. Ook hier staan veel woningen te koop en zijn de woningen een stuk moderner. Dat schept ook voor de banken of uw hypotheekgever meer vertrouwen. Utrecht staat namelijk bekend om brandgevaarlijke situaties in de woningen en panden in de binnenstad.

In de binnenstad van Utrecht zijn veel stedentenhuizen en woningen. Veel huisjesmelkers hebben de woningen van hun pand gesplitst en uitgebouwd. Hierdoor is de stabiliteit ver te zoeken binnen de panden.

Wilt u daar een hypotheek op? Nee, het is veel beter uw woning of pand te kopen aan de rand of net buiten Utrecht.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*