Nieuw dak

Voor het kopen van een huis of appartement heeft u al snel een hypotheek als financiering nodig. Maar wat als u gaat verbouwen, herstelwerkzaamheden als een nieuw dak moet uitvoeren of de eigen woning wil verbeteren?

Een hypotheek is hiervoor niet altijd nodig en vaak niet eens mogelijk. Als u nog ruimte heeft in uw hypotheek, kunt u deze mogelijk verhogen. Maar ook een persoonlijke lening afsluiten voor deze onderhoudskosten kan financieel aantrekkelijk zijn. Voor een relatief kleine bedrag van verbouwing of woningherstel kan een hypotheek met een lange looptijd ongunstiger zijn in vergelijking tot een kortlopende lening.

Wanneer u over voldoende spaargeld beschikt, kunt u ook contante betaling overwegen. Vraag uw hypotheekadviseur of bank maar eens om het verschil in kosten uit te rekenen voor een goed vergelijk van de verschillende mogelijkheden.

Zeker bij woningverbeteringen als isoleren heeft u de investering mogelijk snel terugverdiend. Met de besparing uit lagere energiekosten betaalt u de lening af. Verbetert zo uw woongenot en houdt na verloop van tijd nog geld over ook.

Kies altijd de financiering, hypotheek of lening die het best bij uw situatie past.