Amsterdam hypotheek hypotheekadvies

Een hypotheek voor uw nieuwe woning in Amsterdam? Het hypotheekadvies om naar de hypotheekverstrekker te gaan.

Hoewel er altijd veel vraag is naar koopwoningen in Amsterdam kun je momenteel spreken van een zeer overspannen woningmarkt. Steeds minder woningen hebben “te koop bordjes”. Ook de grote woning coörperaties bieden woningen en panden aan. Dan heb je nog een hypotheek nodig!

Daar gaat het vaak wat minder, want steeds meer banken houden hun hand op de knip voor het verstrekken van hypotheken. Dan heb je dus een goed hypotheekadvies nodig om die toch te kunnen bemachtigen. Vaak is het hypotheekadvies om al met een buidel geld naar de hypotheekverstrekker te gaan.

Momenteel is Amsterdam-Noord zeer populair aan het worden! Aan de randen van het IJ worden veel bedrijfspanden en ook woningen gebouwd. Oude industrieterreinen worden opgeknapt en geschikt gemaakt voor bewoning. Het krijgen van een hypotheek in Amsterdam-Noord is hierdoor vaak ook makkelijker dan in de rest van Amsterdam. De prijzen van de woningen en huizen ligt hier wat lager en hypotheekverstrekkers geloven sterk in deze buurt in ontwikkeling.

De ring van Amsterdam is enorm handig als u vaak met de auto naar andere delen van het land rijdt. De ring biedt hierdoor een fantastische mogelijkheid. Bovendien is het treinverkeer en de verbindingen ook enorm goed, u kunt dus ook overwegen de trein te nemen.

Parkeren in Amsterdam lijkt onmogelijk. Vooral in buurten met koopwoningen in het duurdere segment. Toch worden er steeds meer parkeergarages gebouwd en neemt de parkeerdruk enig zins af. De gemeente heeft echter een stevige focus om de binnenstad autoluw te maken.

Het zou jammer zijn als u een woning koopt met een dure hypotheek en u geen rekening heeft gehouden met het vervoersaspect.

Buiten de ring van Amsterdam zijn nog een aantal buurten die populair zijn en waar u kunt gaan kijken naar een koopwoning of pand. Bijvoorbeeld Osdorp en Buitenveldert. U mist het remoer van de stad, want het zijn best wel slaapbuurten. Maar wellicht heeft u een voorkeur hiervoor. Er zijn genoeg mensen die in Amsterdam een woning en een dure hypotheek hebben en zich daar niet prettig voelen door het lawaai dat uit de vele Amsterdamse café’s komt.

Houdt u van cultuur? Dan is Amsterdam het helemaal. Veel studenten huren hun woning in de stad of bevolken studentenwoningen en sociëteiten. Hierdoor is het uitgaansleven zeer divers. De vele restaurants maken het af. Wonen in zo’n gezellige buurt is een hypotheek meer dan waard! Maar dat is natuurlijk een keuze.


Hypotheek 101