Fiscaal recht

Informatie over het afsluiten van jouw hypotheek en de belastingdienst.

Een huis kopen en de fiscus
Zodra je een hypotheek aangaat met een lagere hypotheekrenteaftrek wordt het belastingvoordeel hierdoor automatisch veel minder. Door hier bewust een keuze voor te maken kun je jouw kosten en jouw woning op een veel goedkopere manier financieren. De financiele drempel wordt verlaagd zodra je een kleinere woning koopt en hierdoor nog maandelijks geld overhoud. Zo wordt het in de loop van de jaren voor jou steeds goedkoper om een woning te bezitten! Hierdoor kun je jouw kapitaal op een verantwoorde wijze voor de langere termijn veilig stellen.

Een lage hypotheek is rendabel zolang het een bron van LAGE uitgaande kosten is.

Advies over hypotheken
Meestal wordt er een advies gegeven door verschillende hypotheekvormen met elkaar te vergelijken. Hierdoor lijkt het advies goedkoop, maar meestal kom je bedrogen uit. Let eens op de euribor, dit is de Europeese rentegraadmeter waartegen banken elkaar geld lenen. Soms is het goedkoper een variabele rente aan te gaan op basis van deze graadmeter. Voor meer informatie; neem contact op met je hypotheekadviseur.

Fiscaal recht
Je kunt het ook omdraaien; over jouw afgesloten hypotheek heb jij een extra fiscaal voordeel zodra jij jouw kosten en de taxatieprijs van jouw woning kan verhogen. De drempel voor deze verhoging kan makkelijk worden afgesloten door de hypotheekadviseur zo dat jij hierdoor snel een hypotheek hebt. Om zo’n hypotheek af te sluiten heb je een professioneel hypotheekadvies nodig die de aftrek, in juridische zin kan garanderen. Het gaat hier om een service die recent is geïntroduceerd. Een gegarandeerde hypotheek wordt vergeleken met diverse hypotheekvormen. Als je in eerste instantie een hypotheek wilde afsluiten met een variabele rente kun je deze altijd nog om laten zetten door een goedkope hypotheekverstrekker. Je zult in dat geval bij de adviseur langs moeten gaan.

De rentedrempel
De rentedrempel voor de hypotheek is door de regering fiscaal zeer aantrekkelijk gemaakt en wordt gezien als zeer comfortabel. Vergeet niet je tegen brand te verzekeren. Om een goede hypotheek af te sluiten heb je juiste informatie nodig. Meestal gaat het over een gegarandeerde rente over een hypotheeklening met variabele hypotheekrentes. Stel dat jij graag een hypotheek wilt afsluiten met een variabele rente. Zorg er dan voor dat je door een deskundig hierover laat informeren en je eventueel laat doorverwijzen naar een specialist.