Hypotheek berekenen

Hypotheek berekenen!
Op deze pagina treft u 3 bereken tools die te maken hebben met uw hypotheek.

Een hypotheek wordt berekend aan de hand van de som van uw inkomsten en aftrek uw uitgaven. Meestal is het bruto salaris is de belangrijkste bron van inkomsten. U zult daarbij ook moeten berekenen wat u, buiten uw vaste lasten, verder nog uitgeeft zoals bijvoorbeeld alimentatie, rente voor kredieten, leningen en andere financiële verplichtingen. Dit alles heeft invloed op de maximale hoogte van uw hypotheek.

Wat is uw benodigde hypotheeksom?
U kunt in eerste instantie de hoogte berekenen van uw maximale hypotheek. Uw hypotheeksom lijkt daar in tegen op een puzzle. Aan de ene kant kunt u berekenen hoeveel u maximaal kunt lenen in de vorm van een hypotheek. Aan de andere kant is het van belang wat voor soort woning u op het oog heeft en hoeveel u daarvoor nodig heeft. Dit noemen wij ook wel de benodigde maximale hypotheeksom.

Zoals hierboven beschreven zult u uw uitgave patroon moeten vaststellen en moeten berekenen hoeveel u overhoudt. Wellicht heeft u al een bedrag gespaard of zijn er kosten waarop u kunt besparen. Bekijk ook hoeveel u van uw hypotheek kunt aflossen en hoeveel tijd dat kost. Bij aflossen bespaard u op uw maandelijkse kosten die telkens minder zullen gaan worden. Dan kunt u met deze cijfers naar uw hypotheekadviseur en weet u, redelijkerwijs gezien, hoeveel u ongeveer kunt lenen. Zodra u weet wat u maximaal kunt lenen dan kunt u ook kijken voor welk bedrag u een woning kunt kopen. Dit staat bekend als de maximale hypotheekberekening.

Heeft u uw gegevens op een rij? Heeft u een aantal berekeningen gemaakt? U kunt een offerte aanvragen. Firma’s geven u een offerte op maat en vergelijkt voor u de rentes en de mogelijkheden.

Bereken hieronder diverse hypotheek variabelen:

Met deze calculator kunt u uw hypotheek berekenen:
Excuus, calculator momenteel uit de lucht!
Met deze calculator kunt u uw hypotheek berekenen en de uitkomsten vergelijken:
Excuus, calculator momenteel uit de lucht!
Berekenen of uw uw hypotheek kunt betalen:
Excuus, calculator momenteel uit de lucht!

Heeft u uw gegevens op een rij? Heeft u een aantal berekeningen gemaakt? U kunt een offerte aanvragen. Firma’s geven u een offerte op maat en vergelijkt voor u de rentes en de mogelijkheden.

Hoeveel heeft u werkelijk nodig?
De woning die u op het oog heeft heeft natuurlijk een prijs. U kunt hier op afdingen, deze prijs zal dus enkel een soort van richting geven. Bekijk hoeveel hypotheek u nodig heeft om de woning te kopen. Bekijk ook hier wat uw vaste lasten zijn en waar u op kunt besparen. En ook hoeveel spaargeld u heeft om een eventuele aanbetaling te kunnen doen.

De afweging
Nadat u beide berekeningen heeft gemaakt kunt u kijken in hoeverre deze in balans liggen. Blijkt de woning te duur, dan weet u dus tot hoever u zou kunnen bieden. Blijkt de woning minder te kosten dan de hypotheek die u kunt krijgen dan heeft u nog wat financiële ruimte.

Dit zijn de belangrijkste berekeningen voor hypotheken. Hiermee komt u beslagen te ijs bij uw hypotheekadviseur.