Hypotheekrente

Rente overzichten.
Voordat je een hypotheek gaat afsluiten is het verstandig ook je hypotheekrente eerst goed onder de loep te nemen. Ook bij een reeds afgesloten hypotheek is het mogelijk dat deze wordt omgezet naar een lagere rente, al naar gelang de verschillende hypotheekvormen.

Afgesloten hypotheekrente.
Laatst is iemand over een lagere hypotheekrente voor z’n hypotheek geinformeerd en die heeft dit met zijn adviseur besproken. Deze klant heeft nu een hypotheek met een vaste lage rente en het bleek dat hij eerder hier niet goed over was geadviseerd. De hypotheekrente wordt namelijk verstrekt in gradatie ten opzichte van de executiewaarde. De executiewaarde is ongeveer 90% van de koopsom. Over het percentage dat hij aan hypotheek had in verhouding met de executiewaarde ontving hij een rentekorting én een rente opslag. Later is deze informatie verstuurd aan de hypotheekverstrekker die het afkeurde.

Advies over rentes
Zou jij rente willen besparen op basis van jouw hypotheek zodat jij dit verder kan investeren? Zorg dan voor een goed advies. Hierdoor verhoog jij je cashflow en dan is het goed dat jij een rentehypotheek hebt afgesloten.

Hypotheek met een lage hypotheekrente?
U wilt zo veel mogelijk hypotheekrente aftrek hebben voor de belasting, maar is dit in deze tijd nog wel zo aantrekkelijk? Aan de maximale hypotheekrente aftrek is iedere keer getornd. Het principe: minder hypotheekrente is minder hypotheekrente aftrek, gaat steeds minder op. Ons advies is dus; doe maar zo min mogelijk hypotheekrente aftrek!

Lees de kleine letters!
Let goed op dat als u uw hypotheek afsluit u ook de voorwaarden van de lage hypotheekrente kent. Goedkoop kan ook bij een hypotheek duurkoop zijn. Laat u dus goed voorlichten door een hypotheekadviseur die u alles kan uitleggen over hypotheken en geldzaken!

De hypotheekrente….. een belangrijk onderdeel van uw hypotheek.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*