Hypotheekadviseur

Voor het afsluiten van een hypotheek is het slim een hypotheekadviseur in te schakelen, maar hoe kies ik de beste?

Een goede hypotheekadviseur gaat als volgt te werk:
De hypotheekadviseur vraagt een taxatierapport aan bij een erkende woningtaxateur. Dit rapport wordt doorgestuurd aan de hypotheekverstrekker. Daarna wordt er contact gezocht met de huidige eigenaar. De verwachting is dan dat de hypotheekadviseur dit in zijn waardebepaling toevoegt.

In het advies kan bijvoorbeeld staan dat er recentelijk een aanzienlijke verbouwing is geweest. Je kan dan deze informatie gebruiken om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde.

Hypotheekadviseurs bieden hypotheken aan samen met renteoverzichten, rentes die iedereen redelijkerwijs kan betalen en hierdoor dus niet te hoog zijn. Zo zul je adviezen ontvangen over jouw hypotheekrente. Jouw maximale hypotheek en maandlasten berekenen kun je door middel van het advies van een de hypotheekadviseur. Natuurlijk kun jij je ook laten adviseren over de verschillende hypotheekvormen, zoals de spaarhypotheek, de aflossingsvrije hypotheek en de beleggings hypotheek.

Ga dus niet uitsluitend af op een hypotheekadviseur met een goed verhaal, een leuke lach en een amicale houding. Vraag of de adviseur zich regelmatig laat bijscholen en hoe hij hierop reageert. Vraag hem ook of hij een erkende Hypotheekadviseur is en of hij op de hoogte is van de laatste nieuwtjes omtrent hypotheken en de juiste adviezen die hij aan u kan verstrekken.